Dospěli jsme, začínáme

Dospěli jsme, začínáme

Od roku 2008 pro vás budujeme značku ELKA. Příběh o našich začátcích asi většina z vás zná z popisu na webu, médií nebo našich sociálních sítí. Je stručný, ale víc jej asi netřeba rozebírat. Důležité je to, že jsme vznikli přirozeně, bez finanční injekce či jiného „zázraku dnešní doby“. Dospěli jsme ve značku, která má něco za sebou a hodně před sebou. Konečně máme pocit, že máme o čem psát a o co se s vámi podělit. Chceme vás seznámit s tím, co všechno předchází hotovému produktu a proč je dražší než „3 pack“ ve velkém řetězci. 

Co vás na blogu čeká 

Stojíme stále na začátku, ale už na pevných základech. Chceme se s vámi skrz články, fotky i videa dělit o to, co jako značka zažíváme, co všechno je v pozadí a jaké novinky u nás najdete. Vezmeme to poctivě od A do Z – od výroby, přes obaly, focení, marketing, až po různé provozní zážitky. Podělíme se s vámi taky (a hlavně) o to, proč se ELKA Underwear změnilo na ELKA Lounge a co znamená náš nový brand koncept Your Moments. Máte se zkrátka na co těšit!  

Made in Czech Republic

Na tom je ELKA založená. Ale vidíte sami, že to není vždy jednoduché. 

„Tak víte co, já koupím 2 metry té bio látky a pak ten certifikát použijeme i na zbytek, to by vám pro ten marketing mohlo stačit.“ 

To nám řekl jeden z českých dodavatelů látek při jednání. Takhle to prostě chodí (nejen) v Česku. Skomírající textilní průmysl, nulová podpora státu, nedostatek financí na investice, neochota vidět dál než „nakupovat levně, prodavát snad ještě levněji“. Často na nás koukají jak na blázny, když se ptáme na certifikáty, chceme odstřižky látek na další produkty, nebo přemýšlíme o tom, jak vše stále posouvat. To naštěstí není problém našich současných dodavatelů a výrobců, které jsme měli opravdu problém najít. Proto si je pečlivě střežíme! Víme, že není moc takových, a proto ani nemůžeme uspěchat náš růst. 

 

Budeme upřímní

Nenazýváme se eko značkou, ale už od našich začátků se hodně zajímáme o to, abychom svým působením nepáchali další zbytečné škody na životním prostředí a společnosti. Tuto myšlenku jsme posledních pár měsíců začali zdůrazňovat sloganem „With respect to you and nature“. Spousta značek totiž užívá slovo udržitelnost, ale přitom udržitelné nejsou. My nejsme a nebudeme jednou z nich. Bereme udržitelnost poctivě a chceme vám transparentně říkat, co děláme, jak to děláme, a proč můžeme ELKA s čistým svědomím nazvat udržitelnou značkou. 

Těšíme se, až tady s vámi budeme sdílet všechno, co nám dělá radost, ale i to, co nás trochu trápí. Budete sledovat naši cestu?

Zpět na blog