Představení-materiálů: Mikro vlákno/MicroModal, vaše second skin

Představení-materiálů: Mikro vlákno/MicroModal, vaše second skin

Je neuvěřitelně jemný, pružný a pevný. A proto jej označujeme jako second skin. Vyrábíme z něj ty nejjemnější produkty jako je spodní prádlo, tílka nebo dámská body. Řeč je o micromodalu. A pokud hledáte vše důležité o tomto úžasném materiálu, najdete to v tomto článku.

Modal, micromodal, mikrovlákno

Modal, přesněji jeho micro verze, micromodal, je svou jemností zařazen do kategorie mikrovláken. Ta se vyznačují svým perfektním využitím pro jemně tkané produkty, které jsou na omak jemnější než bavlna či viskóza. Svým charakterem je micromodal přirovnáván k hedvábí, avšak díky kombinaci s dalšími materiály jako je elastan, se jedná o materiály, které jsou zpravidla velmi pružné, ale zároveň pevné. Díky délce a hustotě vláken jde o materiál s neuvěřitelně dlouhou výdrží, naprostou jemností a stálými vlastnostmi. 

 

Pocitové výhody nošení micromodalu?

  1. Jemnost. Modal je neuvěřitelně jemná tkanina, v naší verzi 185 gramů a s použitím “lounge” střihů se jedná o kusy oblečení, které na těle prakticky necítíte. 

  2. Odolnost a opora. Modal je díky své těsné vazbě a dlouhým vláknům neuvěřitelně odolný, a proto i při své jemnosti poskytuje oporu partiím u kterých to oceníte. Vyzkoušejte naše spodní prádlo či body a poznáte výhody, které Vám žádný materiál nenabídne. 

  3. Absorbuje vodu. Modal má o desítky procent vyšší savost než bavlna.

  4. Prodyšnost. Kombinace absorpce vody a prodyšnosti z něj dělá úžasný materiál na spaní, sport nebo intenzivní denní nošení, kde je vaše pokožka bezprostředně ve styku s materiálem (spodní prádlo z micromodalu, prádlo na spaní, body z micromodalu).

  5. Natahování, srážlivost a stálobarevnost. Modal se prakticky nesráží ani nevytahuje. Díky své vysoké absorpční schopnosti je navíc stálobarevný po celou dobu své životnosti. 

  6. Nemačká se a nežmolkuje.  

  7. Šetrný k pokožce i životnímu prostředí. 

Původ micromodalu a jeho “přírodnost”?

Pokud zadáte slovo micromodal do vyhledávače, prakticky všude na vás vyskočí označení stoprocentně přírodního materiálu, který je získáván z celulózy buku. Jak už jste si u nás mohli všimnout, jsme objektivní a udržitelnost pro nás není jen slovo, na kterém stavíme marketing, a proto musíme být objektivní i zde. 

Ano, micromodal vzniká máčením “bukových pláten”, ze kterých se později tvoří textilní vlákna. Nicméně proces, kterým se bukové plátno přeměňuje na vlákna, vzniká použitím chemických látek (však mnohem méně než u ostatních materiálů). Modal tak není 100% “bio”, ale rozhodně nepatří mezi umělé materiály. 

Přesně řečeno, modal je “eco-friendly” alternativou pro produkty, kde je vyžadována absolutní jemnost, pohodlí a další přednosti přírodních vláken, a proto jej používáme i my. Jednou z hlavních předností modalu je, že růst bukového dřeva vyžaduje velmi malé množství vody a stejné je to i u dalšího zpracování modalu. Celý proces zpracování modalového materiálu spotřebuje cca 10-20x méně vody než například materiály z bavlny. 

Jaký micromodal používáme my?

Po několikaletém testování jsme zvolili micromodal ve verzi 93% Micromodal, 7% elastan v gramáži 185 gramů s certifikací OekoTex 100. Z micromodalu se u nás můžete setkat s dámskými i pánskými boxerkami, podprsenkami, dámskými tílky na spaní a body. V rámci projektu minimum waste využíváme zbytky micromodalových látek pro vnitřní části našich relaxačních masek. 

K micromodalu závěrem? 

Pokud hledáte “eco-friendly” materiál s úžasnými vlastnostmi, micromodal je tou nejlepší volbou. Jedná se o prémiový materiál, kterému odpovídá jeho cena, ale zejména prvotřídní jemnost a kvalita, zkrátka vaše second skin. 

Okuste na vlastní kůži: 

Spodní prádlo z micromodalu - pánské boxerkydámské boxerkydámské podprsenky

Prádlo na spaní z micromodalu - dámská tílka & topydámské kraťásky

Body z micromodalu

 

 

Zpět na blog