Lněné oblečení: Ideální outfit i na zimu

Lněné oblečení: Ideální outfit i na zimu

Lněné oblečení a jeho postupný návrat na výsluní nemusíme představovat. Naše lněná kolekce se stala naprostým bestsellerem na léto. Ale tady je pár pro, proč je len ideální také na zimu. 

Je len vhodný na zimu? Jednoznačně ano. 

Mezi přední vlastnosti lnu patří jeho dlouhotrvající výdrž a praktická stálost po celou dobu nošení. I z toho důvodu jej není třeba udržovat v šatníku pouze na letní měsíce. Jeho raw look navíc ideálně podtrhuje elegantní a sofistikované outfity. 

Dalšími důvody, proč je len skvělý i v zimě, je antibakteriálnost a skvělá tepelná vodivost. Outfity doplněné lněnou košilí či topem také vynikají v celodenním použití, kdy musíte zvládnout spoustu rozličných denních nástrah a přitom se cítit stále fresh a v pohodlí.

LEN VEDE TEPLO 5X VÍC NEŽ BAVLNA

Jak nosit lněné oblečení v zimě? 

Lněné oblečení využijete jako chytrou „mezivrstvu“ – např. rozepnutá košile mezi tričkem a svetrem vám pomůže udržet teplo (len vede teplo 5x víc než bavlna) a navíc vypadá pod svetrem skvěle. 

Lněná košile se také ideálně kombinuje s body, které se stará o maximální udržení tělesné teploty a lněná vrstva přidá na teple po celé své ploše.

V méně chladných dnech takový outfit můžete doplnit lehkým kabátem, v těch chladnějších přidáte vlněný svetr či oversized mikinu z organické bavlny


Lněné povlečení na zimu

Pochopitelně stejné vlastnosti, které platí pro lněné oblečení, má i lněné povlečení. To bývá často mylně označováno jako povlečení na léto. I zde platí, že skvělá tepelná vodivost, antibakteriálnost a jemnost lnu poskytuje produktu velkou prodyšnost a dlouhotrvající výdrž pro ničím nerušený celoroční spánek.

Jak udržet lněné kousky fresh po mnoho let se dozvíte v článku 4 tipy, jak pečovat o len.

    Zpět na blog